Teknion US Headquarters

Mount Laurel, NJ

A striking concept with forced perspective created by the splayed wall and ceilings of the primary axes of space.

Client
Teknion LLC
Completion
2007
Size
55,800 Square Feet
Cost
$3 Million
Role
Architect, Interior Designer
Description

Teknion, a leading international manufacturer and designer of office systems and furniture, used a spatial concept for their new offices that zoned the large floor plate by creating clearly defined axes and cross axes providing a series of visually interesting circulation pathways, vistas and sequence of spaces.

Interest is piqued upon entering the building lobby by the vertical onyx wall in the reception area, the vista to the executive offices and the central courtyard.

On the far wall of the showroom is a large glass barn door that can be opened to a two-story cafeteria that can be used for entertaining and large groups meetings, thus showcasing Teknion’s full-height wall product (Altos).

Close

View All Projects

X